- Štítky blogu
- káva
- zrnková káva
- arabica
- plantážna káva
- robusta
- príprava kávy
- espresso
- benefit
- pestovanie kávy
- alternatívna príprava kávy
- pitie kávy
- káva do firmy
- veľkoobchod
- kupón
- káva v zľave
- Spolupráca
- zľava
- veľkoobchodná spolupráca
- mall.sk
- blend
- Dropshipping
- espresso zmes
- káva do kávovarov
- Medzinárodný deň kávy
- káva do kaviarne
- prenájom kávovaru
- covid
- Terasy
- Horeca
- Gastro
- spolupráca
- káva na slovensku
- international coffee day
- Vlastná kaviareň
- tipy&triky pre kaviarne
- reklama
- vlastná kaviareň
- kaviareň
- prevádzka kaviarne
- marketing
- Vlastná prevádzka
- Ako založiť kaviareň
- Založenie kaviarne
- aj káva má svoj deň
- hario V60
- značka hario
- filtrovaná káva
- dripper
- hario
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
- Úvod
- Blog nielen o káve
- Blog o príprave kávy
- Kávové osvieženie počas letných dní
Kávové osvieženie počas letných dní
#1 - Ľadová káva - letná klasika, ktorá nikdy neomrzí
Príprava je veľmi jednoduchú a zvládne ju skoro každý.
Na prípravu ľadovej kávy budete potrebovať:
- espresso/doppio
- cca 2 dcl chladeného plnotučného mlieka
- ľad
Postup: Do džezvy si pripravte espresso/doppio. Vyšší pohár naplňte ľadom, pridajte 2 dcl mlieka. Prelejte pripravené espresso/doppio do pohára s ľadom a mliekom. Vrch kávy môžete dozdobiť šľahačkou/keksíkmi. Na prípravu ľadovej kávy odporúčame náš Imperial Blend, prípadne plantážnu Columbiu.
#2 - Espresso tonic
Ak ste ešte nemali Espresso tonic, tak možno pre Vás na prvé počutie neznie veľmi lákavo. Odporúčame v tomto prípade odložít predsudky a vyskúšate tento lahodný kávový nápoj. Po vyskúšaní si ho potom budete chcieť doma pripravovať každý deň :)
Na prípravu nápoja Espresso tonic budete potrebovať:
- espresso
- cca 2 dcl vychladného tonicu
- ľad
- 1/8 limetky, prípadne citrón
Postup: Do džezvy si urobte klasické espresso. Zatiaľ si pripravte pohár, v ktorom budete Espresso tonic servírovať a naplňte ho ľadom. Do takto pripraveného pohára nalejte vychladený tonic a následne aj pripravené vychladnuté espresso. Okraj poháre potrite limetkou/citrónom a môžete podávať. Na prípravu určite odporúčame náš Imperial Blend , rovnako v Espresso tonic vynikne aj naša CUBA.
#3 - Cold brew
Cold brew je v poslednej dobe čoraz populárnejší spôsob prípravy kávy, pri ktorom sa káva extrahuje za studena. Pri tomto spôsobe prípravy kávy môžete pokojne experimentovať s množstvom kávy, hrúbkou mletia, so samotným pomerom vody a kávy a na záver aj s dĺžkou extrakcie.
Príprava je naozaj veľmi jednoduchá, všetko čo budete potrebovať je čerstvá káva, mlynček, filtrovaná voda a uzatvárateľná nádoba a trpezlivosť pri čakaní - káva sa extrahuje 8 - 10 hodín. Receptov je mnoho, my Vám prinášame nami overený recept, pri ktorom budete potrebovať:
- 750 mililitrov filtrovanej studenej vody
- 50 gramov svetlejšie praženej a čerstvo namletej kávy - hrubšie mletie - na filter
- môžete na záver pri podávaní pridať ľad
Postup: Čerstvo namletú kávu dáme do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a zalejeme ju prefiltrovanou studenou vodou. Premiešame, uzavrieme a dáme na 8 - 10 hodín hodín do chladničky - ideálne do dverí chladničky - pri každom otvorení chladničky dôjde k jemnému premiešaniu. Po 8 resp. 10 hodinách kávu precedime do sklenenej fľaše alebo nádoby a môžete podávať. Ak preferujete ľadové nápoje, môžete pokojne pridať ľad. Na prípravu Cold brew je ideálna svetlejšie pražená káva. V našej ponuke nájdete exkluzívny svetlo pražený microlot - Fazenda bananal.